Roliga berättelser

KOMMENTARER MAN ÅNGRAR

Idag så har vi en skylt på 5 kvadratmeter med 16 lysrör där vi talar om att vi är en specialverkstad för just bilel och dieselinsprutning.
Så här efteråt, så var ju detta riktigt roligt tycker vi, för trots allt så händer det ju att det kommer in en och annan med en hushållsmaskin. Priset tog ju han som stod i dörröppningen med en symaskin! Nä vi lagar inte sådant.
Men jag kan avslöja att jag faktiskt har bytt sladd på ett strykjärn åt en kund en gång. En utav mina mindre lyckade kommentarer, som jag djupt ångrade var när det kom en kund för att hämta en dieselpump vi hade lagat. Jag var på ett strålade humör, och solen sken så härligt denna vårdag, kunden kommer in, presenterar sig, talar om att han har en dieselpump att hämta, och drar i gång med en av dom värsta hostattacker som jag hört. 
​​​​​​​Jag säger då, på skoj såklart.
– Precis så där lät gammelfarfar sista veckan han levde.
Kunden hör upp med sin hosta, tittar på mig och säger
– Jag har astma.
Gissa om jag ville sjunka genom golvet då!!
Sedan den dagen så skämtar vi inte om hostande kunder nåt mer.

LAGAR NI GRÄDDVISPAR?

I mitten av 80-talet, när jag var ny som företagare, så kom det in en kund i entrén och fråga
– Lagar ni gräddvispar här??
– Nej, svarar jag då.
– Men el då, i El & Diesel, Vad är det för något?
Uppenbarligen så visste inte denna kund om att vi sysslade med bilelektriska reparationer. Det kunde han ju faktiskt inte veta. Det framgick inte av skylten på utsidan.

ANTIK STARTMOTOR

Vi börjar någon gång i 90-talets början. En helt vanlig lantbrukare kommer in på verkstaden och slänger upp en startmotor till en traktor modell Bolinder Munktell BM350 från tidigt
60-tal,Startmotorn är helt orörd , aldrig renoverad alltså, följande kommentar fälls
– Kan du kika på den här ? Det kan inte vara något stort fel , för den fungerade alldeles utmärkt igår!!
Detta uttryck att Det kan inte vara något stort fel, Det har vi roligt åt än idag, och brukar på skoj säga om någon vill ha en reparation utförd lite billigt sådär.
Det dråpliga i detta var att när jag ringde hem till honom och tala om att hans startmotor var så full av skit ,att nästan ingenting gick att rädda så undrade han hur det kunde vara fatt.
Den hade ju fungerat så bra innan den rasade.
Vi fick byta ut det mesta i den starten, han kunde liksom inte förstå att det var en sådan jättekortis i starten. Vi sparade givetvis delarna och visade samt förklarade vad som hänt och varför vi bytt ut dessa delar.
IMG 5087IMG 5087
IMG 5087